Ayyi haGaH biL FuLuS

4:51 AM at 4:51 AM

penghujung januari baru je berlalu..aku ngan kengkawan umah...amu caen, boy n amu wan baru je menyudahkan plan yang sekian lama dirancang sebelum imtehan lagi...destinasi mula yang aku pijak...pesta buku... ataupun nama saintifiknya ma'rad kitab...ma'rad kitab ni diadakan hampir saban tahun dan dikatakan bertaraf antarabangsa yang mana dihadiri oleh pelbagai negara untuk mempamerkan produk masing-masing...aku mencuri peluang kali untuk tengok sendiri kemeriahan dan riuh rendah keadaan di ma'rad..pas solat jumaat aku sampai di ma'rad...hampir saja perut memuntahkan isi bila aku menjejakkan kaki ke dalam tapak ekspo tu...jutaan kitab terhidang..mabuk kitab jadinya..aku meraba poket yang sentiasa dahagakan wang ringgit ni tuk beli apa yang ada di situ..ternyata aku hanya mampu beberapa buku kecil jerk kali ni...salah diorang jugak kan..sapa suruh buat time aku tak ada duit..



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

melilau....melilau...melilau...tak jugak abes-abes..macam-macam gaya, ragam manusia di situ..sedar-sedar hari dah pon berganjak malam..kaki , mata pon dah bengkak..kitorang pon balik dengan berbekalkan beberapa biji kitab yang beli n ada jugak dapat free..bak kata pakndak.."tak wat semua jangan tinggal semua"..aku lak kata "tak beli semua, jangan tak beli lansung"...



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

teksi yang aku naik dah pon sampai ke destinasinya..hayyu sabie..tempat aku tumpang berteduh malam tu..pas mengisi perut yang dah lama berkeroncong..aku naik untuk tido..menunggu esok tuk plan seterusnya...............ZzzzZZzz


by : peNunGgUkItaB

4 comments:

Ochie~(^_^)v~ said...

Salam mijie>>
wawaw. bestnya dapat brd d ma'rad buku.. heheh..takperla.. x dpt beli suma.. janji ada buku satu pun dah kira ok apa.. heheh...

nak salahkan tarikh pesta buku la plak.. kan dah tau pesta buku ni akn diadakan stp thun.. so budget la.. hohoho...
ker mcm na mijie???

cutenya dia berbaju putih... cececece..Baby Mijie.. hakhakhak

amu mejie said...

wslm miss kachiepo...yala bos..aku pon cari gak sapa mau beli buku akaun aku nie..he...

yola...dorg la kena wat ikut tarikh duit aku msuk..he...bajet lari mana ntah..huhu

~bapak baby dah~

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

花生豆花Alex said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚